Domper voor van den Brom en KRC Genk: ‘Bongonda mist ook topper tegen Antwerp’

Domper voor van den Brom en KRC Genk: ‘Bongonda mist ook topper tegen Antwerp’

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 15:46za 18-09-2021 om 15:46

Laatste update: dinsdag 21 september 2021 om 09:44di 21-09-2021 om 09:44

KRC Genk pompte zichzelf flink wat moed in door in de blessuretijd te gaan winnen bij Rapid Wien (0-1) in de Europa League. Die boost zal van pas komen, want zondag staat de Limburgse derby met Sint-Truiden op het programma. Zelfs de afwezigheid van Theo Bongonda zou de pret niet mogen drukken.

Bongonda verscheen donderdag nog aan de aftrap in Wenen, maar bleef bij de rust in de kleedkamer achter met last aan de hamstrings. Er werd al gevreesd dat de vleugelaanvaller de intense strijd met STVV zou moeten missen en die vrees is waarheid geworden. Uit de officiële selectie van Genk blijkt dat Bongonda verstek moet geven.

Dat uitgerekend Bongonda moet afhaken, zal de Genkse fans ongetwijfeld een dompertje bezorgen. Afgelopen seizoen was de linkspoot nog de grote uitblinker op Stayen met twee doelpunten. Genk won toen met 1-2.

Toch mag John Van den Brom niet al te hard klagen, want voor het overige is de Genkse spelersgroep helemaal fit. In totaal selecteerde de Nederlander 22 spelers, met daarbij jongeren Jay-Dee Geusens en Andras Nemeth. Hoewel STVV de mogelijkheid had geboden om een laatste training af te werken op het kunstgras op Stayen, heeft Van den Brom dat verzoek afgewezen.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws zal coach John van den Brom het ook in de topper tegen Antwerp moeten doen zonder Theo Bongonda. De aanvaller van KRC Genk kampt nog steeds met een hamstringblessure na de match van Rapid Wien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zal Genk winnen van STVV?

Ja
88%
Nee, gelijkspel
8%
Nee, nederlaag
4%
(90 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws