De Witte reageert: “Op dit moment 0,0% concrete overnameplannen KAA Gent”

De Witte reageert: “Op dit moment 0,0% concrete overnameplannen KAA Gent”

18-09-2021 13:36
5

De Tijd kwam met het nieuws dat KAA Gent in de etalage zou staan om overgenomen te worden. Tegenover Het Laatste Nieuws reageert Ivan De Witte op de geruchten.

KAA Gent wil niet verder achterop hinken. “Het is wel zo dat we bekijken wat er internationaal gebeurt in een fel veranderende voetbalwereld en dat we erover nadenken hoe we de continuïteit kunnen verzekeren en de club competitief kunnen houden.”

“Maar tussen die doelstelling en ‘in de etalage staan’, is er nog een wereld van verschil”, vervolgt De Witte. “We hebben de club opgebouwd vanuit een diepe put, we denken na over hoe we in de toekomst zo goed mogelijk de voortzetting van het succes kunnen verzekeren. Maar dat is niet nieuw, daar zijn we al lang mee bezig. Dat zien we als onze plicht.”

Voorzitter De Witte zegt niet dat een overname niet ter sprake is gekomen, maar er zijn (voorlopig) geen concrete plannen. “Maar tussen dat en concrete gesprekken over een overname, liggen er vele kilometers. Als je vraagt naar concrete overnamegesprekken, dan zeg ik 0,0.”