'Hudson-Odoi denk na over switch interlandcarrière na oproep Jong Engeland'

'Hudson-Odoi denk na over switch interlandcarrière na oproep Jong Engeland'

18-09-2021 13:25

Callum Hudson-Odoi gaat mogelijk een switch maken in zijn interlandloopbaan. Volgens The Daily Mail denkt de aanvaller van Chelsea erover na om uit gaan komen voor Ghana, nadat hij 'gedegradeerd' is naar Jong Engeland.

Eerder deze maand bedankte Hudson-Odoi vriendelijk voor een oproep voor Jong Engeland. De twintigjarige buitenspeler zou er niet blij mee zijn dat hij is 'gedegradeerd' naar de Onder 21-ploeg. Hudson-Odoi denkt er nu zelfs over om voor Ghana te gaan spelen.

De rappe rechtsbuiten beschikt namelijk over de Ghanese nationaliteit en mag volgens de regels een switch maken. Hij speelde zijn drie interlands voor Engeland namelijk voor zijn 21ste verjaardag en kwam ook nog niet uit op een groot toernooi. Hudson-Odoi mag drie jaar na zijn laatste duel voor Engeland pas uitkomen voor Ghana. Dat is op 17 november 2022. Vier dagen later begint het WK.

Twee jaar geleden werd Hudson-Odoi de jongste debutant ooit bij Engeland. Bondscoach Gareth Southgate geeft momenteel de voorkeur aan onder meer Jadon Sancho, Bukayo Saka, Raheem Sterling, Jack Grealish en Jesse Lingard.