Spektakel bij Betis - Celtic, Januzaj scoort en Tielemans speelt gelijk

16-09-2021 23:43

Het duel tussen Real Betis en Celtic heeft voor een enorm spektakel gezorgd in de Europa League. Verder speelde Youri Tielemans met Leicester City gelijk tegen Napoli en wist Adnan Januzaj te scoren voor Real Sociedad.

Rangers FC - Olympique Lyon 0-2
Jason Denayer en zijn Olympique Lyon zijn de Europa League begonnen met een knappe 0-2 overwinning op bezoek bij Rangers FC. Het spel ging in de eerste helft gelijk op, maar Karl Toko Ekambi zorgde er halverwege de eerste helft voor dat zijn ploeg met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten. Lyon had in de tweede helft genoeg aan een flitsende start om de drie punten mee terug te nemen naar Frankrijk: een eigen doelpunt van James Tavernier bepaalde de eindstand op 0-2. Denayer speelde de hele partij bij Lyon.

AS Monaco - Sturm Graz 1-0
AS Monaco werd in de strijd om een Champions League-ticket uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk en moet het daarom doen met een plek in de Europa League. De ploeg won met 1-0 van Sturm Graz door een doelpunt van Krépin Diatta (ex-club Brugge) in de tweede helft. Pas zijn tweede voor de Mongeasken.

Leicester City - Napoli 2-2
Op papier twee heel sterke teams tegenover elkaar in het King Power Stadium. Leicester City leek hard op weg naar een overwinning tegen de opponent uit Italië: doelpunten van Ayoze Pérez en Harvey Barnes zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar de ploeg van Youri Tielemans (die bij rust inviel) gaf de voorsprong nog uit handen. Victor Osimhen zorgde met twee goals voor een 2-2 eindstand. Vooral de 2-1 was van grote schoonheid.

PSV - Real Sociedad
PSV en de Spanjaarden, met Adnan Januzaj in de basis, zorgden voor een spektakelpartij. Mario Götze opende de score na 31 minuten voetballen, maar enkele minuten later wist doelpuntenmaker Januzaj Real Sociedad weer op gelijke hoogte te brengen. De bezoekers kwamen via Alexander Isak ook snel daarna op voorsprong, al bleek dat niet genoeg te zijn. In de tweede helft zorgde Cody Gakpo in minuut 54 voor de 2-2 eindstand.

Real Betis - Celtic 4-3
Nog een wedstrijd met een flinke lading doelpunten. Celtic pakte al snel een 0-2 voorsprong (via Albian Ajeti en Josip Juranovic) op bezoek in Sevilla en zag hoe Betis dit razendsnel goed wist te maken (via Juan Miranda en Juanmi). De thuisploeg liep vervolgens uit naar een 4-2 voorsprong door goals van Borja Iglesias en nogmaals Juanmi en gaf dit niet meer uit handen. De aansluitingstreffer van Anthony Ralston kwam te laat.