Antwerp toont zich tegen Olympiakos, maar gaat in het slot onderuit

16-09-2021 22:49 Laatste update: 22:53
20

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om punten te sprokkelen op bezoek bij Olympiakos. De Antwerpenaren leken goed op weg naar een gelijkspel, verdienden misschien wel meer dan dat, maar gingen in het slot onderuit. Het werd 2-1.

Tegen Olympiakos leek het niet makkelijk te gaan worden voor Antwerp. Brian Priske deed daarom een beroep op nieuweling Aly Samatta. Die wist in de eerste minuten al meteen voor het doelpunt te zorgen na een goede actie van Miyoshi. Zijn kopbal ging echter over doel.

Een waarschuwing voor Olympiakos, dat via Onyekuru toch beter in de partij kwam en enkele kleine kansen bij elkaar wist te spelen. Antwerp zag af en moest het spel ondergaan. Nainggolan probeerde de aanvallers van The Great Old wel enkele keren te bereiken, maar dat liep meermaals net niet goed af.

Veel gevaar kregen we niet meer en de wedstrijd kabbelde voort. Olympiakos bleef wel zoeken en kreeg uiteindelijk ook dat doelpunt. Het was El Arabi die de 1-0 in doel wist te zetten, al deed hij dat uit buitenspel. Terecht afgekeurd en Antwerp kwam met de schrik vrij.

Dat deed ook Olympiakos. Net voor rust trapte Viktor Fischer net naast en kreeg Samatta een reuzenkans. Ook hij kopte net naast en schreeuwde het uit van de teleurstelling. Momenten die Antwerp moest grijpen, maar niet deed. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Antwerp eindigde de eerste helft met flink wat kanen op het doelpunt, maar de goal was in de tweede helft voor Olympiakos. Het was opnieuw El-Arabi die de bal voorbij Butez kreeg. Deze keer zonder VAR-ingreep en dus goedgekeurd.

Een klap voor Antwerp, dat zich niet zomaar gewonnen gaf. Het bleef zoeken naar die gelijkmaker en werd ook beloond voor het harde werk. Priske bracht Manuel Benson op het veld en die schilderde twintig minuten voor tijd de bal op het hoofd van Samatta. De Tanzaniaan maakte er 1-1 van.

Antwerp bleef uiteindelijk ook de gevaarlijkste ploeg en was met Samatta en Benson nog dicht bij die - stilaan verdiende - tweede treffer. Die tweede treffer kwam er ook... voor Olympiakos. Tegen de gang van het spel in verschalkte Reabciuk doelman Butez met een geweldige knal. Hij maakte er enkele minuten voor tijd de 2-1 eindstand van.