Van den Brom zag KRC Genk het moeilijk hebben: 'Verkeerde keuzes en warmte'

Van den Brom zag KRC Genk het moeilijk hebben: 'Verkeerde keuzes en warmte'

16-09-2021 21:45
3

KRC Genk is begonnen aan het Europa League-avontuur met winst tegen Rapid Wenen. Makkelijk hadden de Limburgers het niet en slechts in het slot werd het enige doelpunt van de partij gescoord. Coach John van den Brom weet hoe dat komt.

Dat Genk een moeilijke partij kende, ligt volgens Van den Brom vooral aan Genk zelf. "We maakten verkeerde keuzes en het was zwaar door de warmte. De tweede helft lukte het veel beter en waren we wel gevaarlijk", reageerde de Nederlandse trainer bij Sporza.

Uiteindelijk wist Genk toch nog de overwinning in de wacht te slepen. Terecht, oordeelt de trainer. "Ik vind op basis van de hele wedstrijd wel dat we verdiend gewonnen hebben. Het is jammer dat de eerste goal afgekeurd werd, maar we zijn blijven spelen om deze wedstrijd te winnen. Het ging moeilijk, maar het belangrijkste is de overwinning."

Genk blijft voorlopig nog in Oostenrijk en trekt pas later terug naar België. Zondag staat de Limburgse derby tegen STVV alweer op het programma met daarna de inhaalpartij tegen Royal Antwerp FC. Van den Brom denkt dan ook aan wisselen. "Ik zal moeten roteren, want dit houden we niet vol", aldus de trainer.