Degryse vol lof over De Ketelaere en met boodschap voor Martinez: Wake up!

Degryse vol lof over De Ketelaere en met boodschap voor Martinez: "Wake up!"

16-09-2021 21:30
27

Club Brugge heeft een uitstekende CL-opening achter de rug en wist met 1-1 gelijk te spelen tegen PSG. In die partij was Charles De Ketelaere één van de grote uitblinkers. Marc Degryse kon de lof niet op.

De Ketelaere stond in de spits en wist daarin uit te blinken tegen Presnel Kimpembe en Marquinhos. Dat zag ook Degryse, die een goede spits in De Ketelaere ziet. "Hij is groot, kan een bal bijhouden, verlengen, kan wegdraaien van zijn tegenstander en heeft vista. Het enige puntje waar hij nog in moet verbeteren is zijn afwerking", klinkt het bij HLN Sportcast.

De analist heeft meteen daarna ook een boodschap voor bondscoach Roberto Martinez. "De Ketelaere heeft alle ingrediënten om een top Rode Duivel te worden. Roberto, wake up", is Degryse duidelijk. "Het heeft te lang geduurd. Vorig jaar heeft De Ketelaere in de Champions League al getoond dat hij klaar is. Waarom zolang wachten", vraagt hij zich af.

Club Brugge lijkt dan ook niet het eindstation te gaan worden voor De Ketelaere. Atalanta en AC Milan werden al gelinkt aan de aanvaller/middenvelder, maar Degryse ziet hem in de Premier League of Bundesliga schitteren. "Manchester City lijkt me nog net iets te hoog gegrepen. Maar misschien eerst nog een tussenstap, naar een club die ambitie heeft. Zoals Leicester City bijvoorbeeld. Als je daar kan blijven doorgroeien, dan is the sky the limit", besluit Degryse.