Golden Boy-schifting: De Ketelaere en Doku blijven kanshebbers, Zirkzee niet meer

Golden Boy-schifting: De Ketelaere en Doku blijven kanshebbers, Zirkzee niet meer

16-09-2021 18:20 Laatste update: 18:28
5

De Italiaanse krant Tuttosport heeft de lijst met honderd kanshebbers voor de Golden Boy Award van 2021 teruggebracht tot veertig namen. Charles De Ketelaere van Club Brugge en Jérémy Doku hebben de schifting overleefd. 

Eerder maakten ook Joshua Zirkzee deel uit van de kanshebbers. Maar bij de laatste veertig is er geen spoor meer van de Nederlander van RSC Anderlecht. Naast De Ketelaere en Doku is ook nog Odilon Kossounou in de running voor de Golden Boy Award. Afgelopen zomer verliet de Ivoriaan voor een recordbedrag Club Brugge en trok naar Bayer Leverkusen. 

Grote talenten als Mason Greenwood (Manchester United), Pedri (FC Barcelona), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Eduardo Camavinga (Real Madrid) en Jamal Musiala (Bayern München) zijn ook nog steeds in de race. 

In oktober wordt de lijst door Tuttosport teruggebracht tot twintig namen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt eind november bekend wie de prijs in ontvangst mag nemen. Vorig jaar won Erling Haaland de prestigieuze award. Aangezien een speler de prijs niet twee keer kan winnen, behoort hij dit jaar niet tot de kanshebbers.