Ajax imponeert 'verbaasde' Vertonghen: 'Ongelooflijk, dit zie je niet vaak'

Ajax imponeert 'verbaasde' Vertonghen: 'Ongelooflijk, dit zie je niet vaak'

16-09-2021 17:00
0

Jan Vertonghen is onder de indruk van Ajax. De Amsterdammers vestigden woensdagavond de internationale aandacht op zich met een 1-5 zege bij Sporting Portugal. Vertonghen weet hoe moeilijk het is om de Portugese kampioen te verslaan.

Vertonghen moest een groot deel van de wedstrijd missen, omdat het bedtijd was voor zijn kinderen, maar na de beginfase had de Rode Duivel al genoeg gezien. "Het eerste half uur was ongelooflijk. Ik heb echt genoten", lacht hij. "Wat me opvalt? Hoe goed Ajax eigenlijk is. Ik heb natuurlijk nog contact met mensen bij Ajax, maar dit..."

"Ik ken Sporting natuurlijk goed", vervolgt de verdediger van Benfica. "Als je dan ziet hoe dominant Ajax is - en dat ze dat ook kunnen uitdrukken in de score. Het verbaast me in positieve zin. Ze staan geweldig, hebben heel veel beweging in balbezit, doen het tactisch goed en het zat ook wel een beetje mee."

Tekst gaat door onder video

Vertonghen wordt gevraagd welke Ajacieden hem met name opvielen. "Antony is altijd een leuke speler om naar te kijken, Jurriën Timber doet het ongelooflijk, Devyne Rensch is een geweldige voetballer, Gravenberch... Ik kan ze blijven opnoemen. Ik ga mensen vergeten. Het is mooi om te zien."

Tussen 2007 en 2012 speelde Vertonghen in het centrum van de Ajax-defensie, net als Timber nu doet. "Timber (20, red.) is verder dan ik op die leeftijd. Het vertrouwen, dat zie je niet vaak. Maar dat geldt voor alle jongens die bij Ajax uit de jeugd komen. Het is verbazingwekkend dat het pas zijn tweede Champions League-wedstrijd is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie