Thorstvedt spreekt over toekomst bij KRC Genk: “Op termijn stap hogerop”

Thorstvedt spreekt over toekomst bij KRC Genk: “Op termijn stap hogerop”

16-09-2021 16:12
4

Kristian Thorstvedt zal voor het eerst Europees spelen met KRC Genk in de Europa League. De middenvelder gaf een interview aan Het Laatste Nieuws en sprak onder meer over zijn toekomst.

Thorstvedt werd binnen de club omschreven als de speler met het meeste potentieel op de Belgische velden: "Ja, maar ik denk dat mensen die mij niet wekelijks aan het werk zien mijn kwaliteiten onderschatten. De doorsnee voetbalfan geniet van een echte dribbelaar.”

“Iemand die twee man voorbij gaat en scoort. Dat is mijn spel niet”, vervolgt de Noor. “Mijn rol en mijn stijl zijn anders, maar daarom ben ik niet minder belangrijk voor de ploeg. Als ik me kan blijven ontwikkelen kan ik op termijn wel die stap hogerop zetten."

Thorstvedt linkt een vertrek niet met het halen van een prijs. "Neen, niet echt. Al zijn we wel ambitieus. De club is erin geslaagd om alle sleutelspelers aan boord te houden en elke positie is dubbel bezet. We kunnen een hele ploeg roteren zonder kwaliteitsverlies, dat is een enorme troef. We moeten onszelf geen onnodige druk opleggen, maar we willen dit jaar kampioen worden."