'Leipzig-spelers niet blij met trainer en vragen om andere speelstijl'

'Leipzig-spelers niet blij met trainer en vragen om andere speelstijl'

16-09-2021 13:28 Laatste update: 13:28
4

Jesse Marsch staat onder druk bij RB Leipzig. Volgens BILD hebben enkele spelers intern gepleit voor een andere speelstijl dan die van de Amerikaanse coach.

Leipzig kent met drie punten uit de eerste vier Bundesliga-duels een bijzonder slechte seizoenstart. Woensdagavond verloren Die Roten Bullen in de Champions League met 6-3 bij Manchester City. De druk op Marsch neemt inmiddels toe. De 47-jarige coach houdt volgens sommige spelers te veel vast aan een agressieve manier van pressen. De spelers zouden intern hebben uitgesproken dat ze liever meer op balbezit spelen, net als dat vorig seizoen onder trainer Julian Nagelsmann het geval was.

Binnen de selectie van Leipzig bestaat ook het idee dat sommigen worden voorgetrokken door Marsch. Zo zouden Dominik Szoboszlai en Tyler Adams er goed op staan bij de oefenmeester, terwijl Konrad Laimer en Kevin Kampl weinig aan spelen toekomen.

Marsch is sinds deze zomer de trainer van Leipzig. Hij volgde in Oost-Duitsland Nagelsmann op, die naar concurrent Bayern München vertrok.