'Voorzitter is woedend op Koeman, ultimatum bij FC Barcelona'

'Voorzitter is woedend op Koeman, ultimatum bij FC Barcelona'

16-09-2021 12:44
6

Het vertrouwen in Ronald Koeman wordt minder bij FC Barcelona. Volgens Sport moet de Nederlandse oefenmeester zich de komende drie wedstrijden bewijzen aan president Joan Laporta. De preses is na de pijnlijke nederlaag tegen Bayern München 'erg geïritteerd' door Koeman.

Tegen Bayern trad Barça aan met drie centrale verdedigers en twee wingbacks. Dat is tegen het zere been van Laporta, weet Sport. De Spanjaard vindt dat Koeman de wedstrijd inging met de mentaliteit van 'een klein clubje' die geen overwinning wilde weggeven.

Volgens Laporta is het aan Koeman te wijten dat Barcelona sportief niet succesvol meer is. De 59-jarige Catalaan is daardoor 'woedend' op de geboren Zaandammer. De boosheid van Laporta kwam direct na de wedstrijd tegen Bayern al tot uiting, toen hij tot diep in de nacht een spoedoverleg hield. 

Laporta wil de komende drie duels van Barcelona bekijken, voordat hij een oordeel over de toekomst van Koeman velt. De Catalanen spelen volgende week maandag tegen Granada in eigen huis, gaan donderdag op bezoek bij Cádiz en nemen het drie dagen later op tegen Levante in Camp Nou. Als Koeman in deze wedstrijden geen indruk maakt, lijkt het erop dat hij naar de uitgang wordt gedirigeerd.