KRC Genk op zijn hoede voor Europa League: Heel stevige ploeg

KRC Genk op zijn hoede voor Europa League: "Heel stevige ploeg"

16-09-2021 12:30
4

KRC Genk speelt donderdagavond tegen Rapid Wenen in de Europa League. John van den Brom laat er geen twijfel over bestaan. Hij gaat vol voor de overwinning tegen de Oostenrijkers na de ontgoocheling tegen Union. 

Tegen Union gaf KRC Genk de zege nog weg in de slotfase. "Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht dat we zo diep zouden kunnen wegzakken", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "Dat was toch al een poos geleden. We hebben de spelers geconfronteerd met de beelden. We hebben in de nabespreking duidelijk gemaakt dat het met die mentaliteit niet lukt."

Tegen Rapid moet KRC Genk zich herpakken. "Wij starten met ambitie aan deze campagne, wij willen overwinteren. Daarvoor moet je elke wedstrijd voluit gaan, elk resultaat kan bepalend zijn. We hebben Rapid gescout, het is een heel stevige ploeg. Zeker thuis, waar het enthousiaste publiek ook tegen ons zijn rol wil vervullen."

Verder zit KRC Genk ook nog met West Ham United en Dinamo Zagreb in de poule. Over twee weken volgt al de thuismatch tegen de Kroaten.