Vanderhaeghe houdt doelman bij de les: Kan niet op dit niveau

Vanderhaeghe houdt doelman bij de les: "Kan niet op dit niveau"

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 13:15do 16-09-2021 om 13:15

Laatste update: donderdag 16 september 2021 om 13:16do 16-09-2021 om 13:16

Cercle Brugge versloeg afgelopen weekend nog Zulte Waregem met 2-4, maar blijft wel in de rechterkolom staan. Doelman Thomas Didillon zoekt nog naar zijn beste vorm en ging al verschillende keren in de fout. Yves Vanderhaeghe hoopt dat hij zich snel kan herpakken.

Zowel tegen Anderlecht als tegen STVV gaf Didillon al een goal weg. Dat zag Vanderhaeghe natuurlijk niet aankomen, geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik was verbaasd, want we spreken over een ervaren keeper met een sterke persoonlijkheid. Maar in die specifieke gevallen was zijn inschatting verkeerd. Dat waren vreemde momenten, want hij zat totaal naast de bal. Een intelligent iemand als Thomas weet heel goed dat zoiets op dit niveau niet kan; tegen STVV kostte ons dat drie punten. Spijtig."

Ook de reactie achteraf kon beter. "Iedereen heeft recht om fouten te maken, alleen moet de ploeg dat dan ook willen rechtzetten, als reactie, voor alle reddingen die hij eerder al deed. Ik miste zoiets. Ook de gelatenheid en aangeslagen indruk waarmee Thomas tijdens de rust de kleedkamer opzocht... van mij had hij ze gerust bij hun vel mogen nemen, aansporen tot meer concentratie én acties", besluit Vanderhaeghe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws