Maes spreekt na ontslag Beerschot: “Ik voelde na maandag de bui niet hangen”

Maes spreekt na ontslag Beerschot: “Ik voelde na maandag de bui niet hangen”

16-09-2021 07:47

Peter Maes werd de laan uitgestuurd bij Beerschot na een 1 op 21 in de competitie. Het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League dit seizoen. Tegenover Het Belang van Limburg reageert de coach.

Maes wist dat de resultaten uiteraard niet goed waren. “Echt verrast over mijn ontslag was ik uiteraard niet. 1 op 21, zo nuchter ben ik ook wel, is te weinig. Ik kijk eerst naar mezelf. Pas op, het is zeker niet zo dat ik na maandag de bui al voelde hangen. De spelers gaven mij niet het gevoel dat het op was. Maar de cijfers zijn wat ze zijn en als doorgewinterde trainer weet je dat die gevolgen kunnen hebben.”

Beerschot staat laatste in de competitie. “Ik zou nu allerhande redenen kunnen aanhalen voor de slechte competitiestart. Maar dat zou niet correct zijn. De club moet verder, de schitterende fans van Beerschot moeten verder. Dus blijf ik op de vlakte. Dat proces moeten de mensen van Beerschot maken. Ik hoop in ieder geval dat de ogen van sommigen geopend zijn. Als een ploeg 1 op 21 pakt, is dat niet enkel het verhaal van een coach, denk ik.”