Meteen een stunt in Moldavië: FC Sheriff pakt eerste Champions League-zege

Meteen een stunt in Moldavië: FC Sheriff pakt eerste Champions League-zege

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 21:15wo 15-09-2021 om 21:15

De eerste Champions League-overwinning in de groepsfase van een Moldavische club is een feit. FC Sheriff Tiraspol stuntte op eigen veld door het zwakke Shakhtar Donetsk met 2-0 te verslaan.

FC Sheriff overleefde maar liefst vier voorrondes en dus is er voor het eerst een club uit Moldavië actief op het hoogste Europese niveau. Verder dan de derde voorronde kwam de club nooit, maar nu is alles anders.

Adama Traoré gaat de geschiedenisboeken in als eerste doelpuntenmaker ooit voor FC Sheriff. Hij schoot na zestien minuten raak en bezorgde Shakhtar daarmee grote problemen. Dat deed Traoré op aangeven van Cristiano, niet te verwarren met Manchester United-ster Cristiano Ronaldo.

Pas na een uur spelen konden de fans van FC Sheriff een voorschot nemen op een stunt, want toen Momo Yansane binnenkopte was een zege ineens wel heel dichtbij. Shakhtar was niet bij machte om daar iets aan te doen.

FC Sheriff zal het zelfvertrouwen hard nodig hebben. Real Madrid en Internazionale zijn namelijk de volgende tegenstanders.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws