Batshuayi bijt in het zand, Dortmund wint mede door assist van Meunier

15-09-2021 20:44

Borussia Dortmund heeft de eerste zege van het nieuwe Champions League-seizoen binnen. In Turkije werd een probleemloze overwinning geboekt op Besiktas: 1-2. Jude Bellingham en Erling Haaland waren de uitblinkers.

Dortmund-trainer Marco Rose koos tegen Besiktas voor een voorhoede met Haaland, Marco Reus en Donyell Malen. Thomas Meunier was bij de bezoekers de enige Belg aan de aftrap/ De eerste kans was nog voor Besiktas. Michy Batshuayi schoot na een minuut of zes hard op Gregor Kobel, die de inzet wist te pareren.

De eerste de beste kans van Dortmund werd ook meteen omgezet in een goal. Een lange bal op Thomas Meunier werd direct doorgekaatst naar Bellingham. Het Engelse toptalent had amper tijd nodig om de bal te controleren en achter de Turkse doelman te schuiven.

Het moment van Haaland moest nog komen. De Noor miste na 27 minuten nog een kans op 0-2, maar was voor rust wel trefzeker. Dat deed hij op aangeven van Bellingham, die nu de voorzet gaf. Echt gevaarlijk kon Besiktas niet worden in het eigen stadion. Kort nadat Bellingham een kans op 0-3 liet lopen, miste Batshuayi dé kans om van de wedstrijd weer een wedstrijd te maken. Axel Witsel viel in het begin van de tweede helft in.

In de slotminuut van de wedstrijd wist Besiktas dan eindelijk een doelpunt te maken, maar dat was voor Dortmund geen reden om zenuwachtig te worden. De scheidsrechter floot kort daarna af. De Duitsers staan na één speelronde bovenaan in Groep C.