Breaking news

Ontzettend vroeg rood voor Al-Dakhil, maar geen record in Standard-Anderlecht

Van der Vaart wil Lang bij Oranje zien: Hij doet het ongelofelijk

Van der Vaart wil Lang bij Oranje zien: "Hij doet het ongelofelijk"

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 20:35wo 15-09-2021 om 20:35

Rafael van der Vaart schaart zich achter Ruud Gullit: Noa Lang verdient een plek in het Nederlands elftal. Hij denkt dat de Belgische competitie onderschat wordt. 

Lang (22) maakte in zijn debuutseizoen bij Club Brugge zestien goals en staat nu op drie goals in zeven wedstrijden. Hij wordt echter nooit genoemd bij het Nederlands elftal. "Ruud Gullit vroeg zich bij Rondo al af waarom er niet over hem wordt gepraat. Ze zeggen allemaal: lastige jongen. Maar ik hou wel van lastige jongens zolang ze presteren. En dat doet hij op dit moment ongelooflijk", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport.

Wat Van der Vaart betreft hoort Lang in Oranje. "Absoluut. Ik speelde met Jeffrey Bruma bij Hamburger SV, een grote club in een grote competitie. Daar speelde hij ook regelmatig, niet top, maar toen PSV kwam zei ik: doe het nou, daar ga je spelen. Ik weet zeker dat je dan snel in het Nederlands elftal komt."

"In de Nederlandse competitie ben je snel in beeld bij het Nederlands elftal, kijk maar naar Guus Til. Davy Klaassen speelde bij Werder Bremen degradatievoetbal, gaat naar Ajax en zit weer bij Oranje. Maar België is voor een bondscoach toch een matige competitie", zegt de 38-jarige ex-international.

Ondanks de forse concurrentie, moet Lang opgeroepen worden, vindt Van der Vaart. "We hebben veel spelers op de flanken: Gakpo, Malen, Memphis, Bergwijn en Berghuis. Daar kan Lang ook gewoon bij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws