De Conde over contractverlenging Lucumi: In zes jaar nog niet meegemaakt

De Conde over contractverlenging Lucumi: "In zes jaar nog niet meegemaakt"

John Lucumi verlengde dinsdagavond zijn contract met een jaar. Hij gunt KRC Genk daarmee een mogelijke transfersom later op het jaar. Technisch directeur De Conde reageerde bij Het Belang van Limburg.

De Conde had niet meer gedacht dat dit dossier erdoor gehaald kon worden. Zeker niet omdat Lucumi leek te vertrekken in de zomer: “We dachten dat Jhon ging vertrekken. Ik weet ook dat er dan telefoontjes kwamen naar Jhon toe van ‘Wij komen u gratis wegpikken als uw contract is afgelopen’. Dan hebben we met heel veel gesprekken ervoor gezorgd dat een contractverlenging is gelukt. Ik ben daar heel erg tevreden over.”

Bij KRC Genk is er wel sprake van een mentaliteitswijziging. Vroeger vertrokken goudhaantjes onmiddellijk. Nu lijken ze liever wat langer te blijven. Ook De Conde merkt dat: “De meeste zien Genk als een tussenstap. Maar ze zijn ook ambitieus. Jhon sprak de woorden ‘focus op kampioen’ uit. Dus we weten waar de groep naartoe wil.

KRC Genk zakte inmiddels af naar Wenen voor de eerste Europa League-wedstrijd. Die staat donderdagavond op het programma. Tegenstander: Rapid Wien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie