Hjulsager ontbreekt op Europese lijst van Gent: Ik heb het met hem besproken

Hjulsager ontbreekt op Europese lijst van Gent: "Ik heb het met hem besproken"

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 10:35wo 15-09-2021 om 10:35

KAA Gent zal voor de winter Europees niet kunnen rekenen op Andrew Hjulsager. De Deen staat niet op de Europese lijst. Coach Hein Vanhaezebrouck legt uit waarom.

Hjulsager is een opvallende afwezige op de Europese lijst van Gent. De aanvallende middenvelder is namelijk één van de betere spelers in de kern. Hjulsager had ook een groot aandeel in de kwalificatiewedstrijden richting de Europese groepsfase. Vanhaezebrouck legt uit waarom hij de speler toch niet opneemt in de komende Europese selecties.

"We hebben meer spelers dan dat er op die lijst mogen staan, dan kom je sowieso voor een lastige keuze te staan", vertelt de coach in Het Laatste Nieuws. "Ik heb met hem besproken. Het is één van mijn betere spelers en ik wil iedereen aan boord houden. Met ons druk programma zullen we sowieso moeten roteren. In de competitie zal hij nu ook sneller aanspraak maken op speeltijd."

Voor Hjulsager zelf is het natuurlijk wel een ontgoocheling. Eén van de redenen om voor Gent te kiezen was het vooruitzicht op Europees voetbal. "Dan moeten we er maar voor zogen dat hij na de winter Europees kan spelen. Dan komen ook de mooiste matchen er aan. Als Hjulsager dan volledig fit is ben ik er zeker van dat hij wel op de lijst zal staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws