Franse journalist predikt voorzichtigheid: Het is altijd opletten voor Vanaken

Franse journalist predikt voorzichtigheid: "Het is altijd opletten voor Vanaken"

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 11:00wo 15-09-2021 om 11:00

Laatste update: woensdag 15 september 2021 om 11:54wo 15-09-2021 om 11:54

Vanavond speelt Club Brugge tegen PSG. In de aanloop naar die wedstrijd sprak VoetbalPrimeur.be met Julien Castanheira, chef van Made In Foot uit Frankrijk, over het klimaat en de sfeer rond de eerste speeldag van de Champions League.

In Parijs en Frankrijk draait het vandaag maar rond één zaak: Het trio Messi, Neymar en Mbappe kunnen voor het eerst samenspelen. Daarnaast is het ook de start van wat een grote Champions League-campagne moet worden voor PSG: “Het is een belangrijke wedstrijd voor hen. Het is de prille start van het seizoen waarin PSG de Champions League wel moet winnen”, steekt Castanheira van wal.

Dat PSG vandaag Club Brugge treft, daar ligt eigenlijk zo goed als niemand van wakker. In de Franse pers ging het nauwelijks of zelfs niet over Club Brugge. “Doordat het aanvalstrio de aandacht wegkaapte weet men niet veel van Brugge. De Belgische competitie wordt ook niet zoveel in beeld gebracht hier”, zegt de chef van Made in Foot.

Als we Castanheira vragen naar zijn persoonlijke kennis over Club Brugge kan hij wel wat meer vertellen: “Ik en PSG-supporters kennen Club Brugge nog van twee jaar geleden. We weten dat ze erg competitief zijn en hard werken. Philippe Clement brengt goed voetbal en voor Hans Vanaken is het altijd opletten.”

De basiself
Net als andere Franse media verwacht ook de Made in Foot-chef dat MNM zal starten. “Het trio zal in het middelpunt van alle aandacht staan. Pochettino zal hen voor het eerst opstellen. Verder wordt het uitkijken naar wie start in doel. PSG bulkt van vertrouwen na de 15 op 15. Het zal moeilijk zijn om hen te doen wankelen.”

Het doel
Het doel van PSG hoeft niet te verbazen: “Na zo een transferperiode is dat de Champions League winnen.” Al ziet de Franse journalist ook een struikelpunt, zeker na de jaren van mislukking. “Ondanks dit ‘dream team’ zal Pochettino toch een uitgebalanceerd team op het veld moeten zetten. Het juiste recept werd de vorige jaren niet gevonden. Dit jaar zal dat moeten, anders is het hele seizoen mislukt.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws