Cercle Brugge krijgt hulp en expertise van AS Monaco: “Samen strategie uitvoeren”

Cercle Brugge krijgt hulp en expertise van AS Monaco: “Samen strategie uitvoeren”

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 22:13wo 15-09-2021 om 22:13

Cercle Brugge werkt samen met AS Monaco en de club is van plan die visie door te trekken. Coach Yves Vanderhaeghe staat volledig achter die keuze en spreekt tegenover Sport/Voetbalmagazine over de samenwerking.

Cercle Brugge wil talenten ontwikkelingen om resultaten te boeken. “Met de hulp, kennis en expertise van AS Monaco voeren we de strategie uit. Ik ken dus de uitdagingen en sta daar ook achter. In het verleden maakte ik al jonge, getalenteerde spelers beter, die later voor een mooie prijs werden doorverkocht.”

“Maar als hoofdtrainer blijf je nu eenmaal afhankelijk van de uitslagen”, vervolgt Vanderhaeghe. “Ook al toon je je geduldig, werk je bijzonder motiverend en las je regelmatig individuele gesprekken in, winnen blijft altijd en overal tellen als echte maatstaf. Dat is de andere kant van de medaille. Momenteel tel ik vijf tot zes jongens ouder dan 25 jaar.”

Cercle Brugge gaat aldus voor jong talent. “Veel meer zullen het niet zijn. Verder slijpen aan de ruwe diamanten kost naast fouten ook punten. We moeten aanvallend meer kansen creëren, want puur defensief gaven we heel weinig weg met een totaal nieuwe verdediging."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws