Club Brugge gaat niet alles achterin dichtgooien: “Niet de filosofie van Clement”

Club Brugge gaat niet alles achterin dichtgooien: “Niet de filosofie van Clement”

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 09:45wo 15-09-2021 om 09:45

Club Brugge zit in de Champions League in een groep met PSG, Manchester City en RB Leipzig. Toch blijft Blauw-Zwart ambitieus. Vincent Mannaert laat zich onder meer uit over de tactiek van Philippe Clement in een interview met Gazet van Antwerpen.

Sommige clubs kiezen ervoor om alles achterin dicht te gooien tegen een sterkere tegenstander. “Dat zullen we nooit doen. Dat is niet de filosofie van Club Brugge en ook niet van Philippe Clement. Tenzij misschien de laatste tien minuten, als we een resultaat moeten verdedigen. Philippe gaat altijd op zoek naar hoe we de tegenstanders pijn kunnen doen. Dat gaat ook nu het uitgangspunt zijn.”

Volgens Mannaert kan het spelverloop de tactiek wel beïnvloeden. “Natuurlijk moet je wel een defensieve organisatie hebben. Vorig jaar thuis tegen Dortmund stonden we na een kwartier al 0-2 achter. Dat was vervelend. Je moet ook de bal kunnen bijhouden. Het kantelpunt op Real Madrid was de rode kaart voor Ruud Vormer. De 2-2 vloog erin en vanaf dat moment was het redden wat er te redden viel.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws