Lukaku is meteen grote held voor titelverdediger Chelsea, Juve boekt simpele zege

14-09-2021 23:02
1

Alle sterren staan gunstig voor Romelu Lukaku om de nieuwe vedette van Chelsea FC te worden. In de Premier League was hij al enkele keren belangrijk en nu heeft hij de rol van matchwinnaar ook op zich genomen in de Champions League. Tegen Zenit Sint-Petersburg maakte Big Rom de enige treffer: 1-0. Een Belgenrijke Lille-Wolfsburg eindigde dan weer op een troosteloze 0-0, terwijl Juventus gemakkelijk won in Zweden.

Chelsea - Zenit St. Petersburg 1-0
Het kostte de nodige moeite, maar de regerend Champions League-winnaar is het nieuwe seizoen in het miljardenbal gestart met een overwinning. Zenit kwam met één doel naar Stamford Bridge en parkeerde de bus voor het eigen doel. Die tactiek werkte uitstekend in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf ging het alsnog mis. Wie anders dan Lukaku kwam voor het eerst écht voor het Zenit-doel en meteen was het raak. Het was voldoende voor de volle buit.

𝗕𝗜𝗚 𝗥𝗢𝗠 💪🏻

Lille OSC - VfL Wolfsburg 0-0
De eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen voor Lille en Wolfsburg, waar slechts één van de vier Belgen in de basis startte: Koen Casteels. Het werd meteen een zwaarbevochten duel. In de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kleine kansjes om de score te openen. Dit gebeurde echter niet voor de theepauze.

Na de rust dacht Lille de voorsprong te pakken. Jonathan David liet het stadion in Noord-Frankrijk ontploffen, maar er ging een streep door zijn doelpunt. De bal was in aanloop naar de treffer volledig over de zijlijn geweest. Dit werd in eerste instantie niet waargenomen door de grensrechter, maar de VAR was bij de les. Nadien kwam Dodi Lukebakio tussen de lijnen om alsnog iets te forceren voor de bezoekers.

Wolfsburg maakte het zichzelf in het restant van de wedstrijd niet makkelijk. Jonathan Brooks moest het veld ruimen met zijn tweede gele kaart na een oliedomme handsbal. Sebastiaan Bornauw moest de dijk komen stutten. Toch leek het in de absolute blessuretijd alsnog mis te gaan voor Wolfsburg, toen de bal op de stip ging. De overtreding werd echter buiten het strafschopgebied gemaakt, waarop de VAR ingreep. De vrije trap leverde niets op: 0-0 in Frankrijk. Aster Vranckx moet nog even wachten op zijn debuut in de CL, bij Lille mocht Amadou Onana zeven minuten voor tijd wél invallen.

Malmö FF - Juventus 0-3
Juventus had aan één helft voldoende op bezoek bij het Zweedse Malmö. Alex Sandro zorgde halverwege de eerste helft met een goede kopbal, na een voorzet van Juan Cuadrado, voor de 0-1.

De Oude Dame kwam eigenlijk geen moment in de problemen en besliste het duel in de blessuretijd van de eerste helft. Paulo Dybala zorgde vanaf de penaltystip voor de 0-2, al deed hij dat met het nodige geluk. Het standbeen van de Argentijn gleed weg, waardoor hij geen richting aan zijn inzet kon meegeven. De bal vloog door het midden, maar Malmö-keeper Ismael Diawara lag al in de hoek.

Álvaro Morata zorgde twee minuten later voor de eindstand: 0-3. In de tweede helft deed Juventus het rustig aan en spaarde het de krachten.