Moeskroen en Scifo kunnen dan toch eens juichen: amateurs blijken simpele kaap

Moeskroen en Scifo kunnen dan toch eens juichen: amateurs blijken simpele kaap

14-09-2021 22:15
0

De kop is eraf voor Enzo Scifo! Als hoofdtrainer van Royal Excel Moeskroen wachtte hij nu al ruim een maand op zijn eerste overwinning, maar in de Beker van België is het er dan toch van gekomen. KVK Wellen bleek het geschikte slachtoffer.

Na vier speeldagen in Eerste Klasse B had Moeskroen nog geen enkel punt gesprokkeld, waardoor een crisis al om de hoek loert. In de vijfde ronde van de Croky Cup kon het zich geen nieuwe misstap veroorloven, zeker niet gezien de al bij al bescheiden tegenstand. Wellen, uit Limburg, komt in het dagelijkse leven uit in Derde Nationale, het vijfde niveau met andere woorden. 

Ondanks de zwakke seizoensstart ging Moeskroen het duel in als favoriet en die rol maakte het ook waar. Bij de rust hadden Les Hurlus hun schaapjes al op het droge, dankzij doelpunten van Lucas Ribeiro en Teddy Chevalier (vanop de stip). Meteen na de pauze ontnam El Hadji Gueye alle hoop van de bezoekers. Op het uur kon Maxim Versteeven nog milderen vanop elf meter, maar daar bleef het ook bij: 3-1.

Moeskroen kan zo voor even opgelucht ademhalen. De voorbije dagen donderde het namelijk stevig binnen de club, met als exponent het vrijwillige ontslag van T2 José Jeunechamps. Komend weekend mogen de Henegouwers de lijn proberen door te trekken in competitieverband. Het ontvangt dan Excelsior Virton.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie