Young Boys stunt tegen Man United ondanks Ronaldo-goal, penaltyfestijn in Sevilla

14-09-2021 20:42
7

Manchester United is in de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen meteen tegen een nederlaag. BSC Young Boys sleepte er in het eigen Wankdorfstadion ondanks een goal van Cristiano Ronaldo een hele knappe 2-1 overwinning uit.

Young Boys - Manchester United 2-1
Dertien minuten had de Portugese superster nodig om de score te openen in Zwitserland. Hij stond op de goede plek om een geweldige pass van Bruno Fernandes tot doelpunt te promoveren en zette United, waar Donny van de Beek mocht starten en in de pauze gewisseld werd, daarmee aanvankelijk op het goede spoor. Niets bleek echter minder waar, want nog voor rust kreeg Aaron Wan-Bissaka een volledig terechte rode kaart.

Daardoor durfde Young Boys in de tweede helft wat meer druk op de Engelsen te zetten en die hadden het daar maar wat moeilijk mee. United speelde beroerd en kreeg uiteindelijk ook het deksel op de neus. Moumi Ngamaleu maakte er 1-1 van en in de slotfase kwamen er zelfs nog kansen op een Zwitserse zege. Diep in blessuretijd zorgde Jordan Siebatcheu voor extreme blijdschap in Bern.

Sevilla - Red Bull Salzburg 1-1
De eerste helft van het treffen tussen Sevilla en Salzburg stond in het teken van scheidsrechter Aleksei Kulbakov. De Bulgaar kende maar liefst vier strafschoppen toe, waarvan drie aan de gasten uit Oostenrijk. Er ging er maar één in: Karim Adeyemi miste de eerste, Luka Sucic benutte de tweede en verprutste vervolgens kans nummer drie vanaf de stip.

Ivan Rakitic mocht vlak voor rust strafschop nummer vier nemen en scoorde, waardoor de 1-1 eindstand al na veertig minuten op het scorebord stond. De Spanjaarden kwamen wel nog onder druk, omdat Youssef En-Nesyri met rood van het veld werd gestuurd, maar het dapper aanvallende Salzburg wist geen winnende treffer meer te produceren.