'Huntelaar (38) heeft knoop doorgehakt en zet punt achter imposante carrière'

'Huntelaar (38) heeft knoop doorgehakt en zet punt achter imposante carrière'

14-09-2021 15:32
1

Officieel is het nog niet, maar volgens Voetbal International heeft Klaas-Jan Huntelaar de knoop doorgehakt: de 38-jarige doelpuntenmachine keert niet meer terug als voetballer.

Huntelaar verliet Ajax begin 2021 voor Schalke 04, dat hij niet wist te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Sindsdien waagden meerdere Eredivisie-clubs een poging, waaronder NEC, FC Twente en zijn oude clubs De Graafschap en sc Heerenveen. Tevergeefs, zo blijkt nu.

'Huntelaar nam voor zichzelf de tijd om alles op een rijtje te zetten. Die tijd is 'officieel' nog aan de gang, maar de voormalige spits heeft de knoop voor zichzelf al doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer', schrijft Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, in het weekblad.

Daarmee is de indrukwekkende carrière van Huntelaar stilletjes ten einde gekomen. De voormalige spits van PSV, De Graafschap, AGOVV, Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 kwam tot 662 wedstrijden als clubspeler en maakte daarin 366 goals. Hij staat hij met 42 doelpunten tweede op de eeuwige topscorerslijst van het Nederlands elftal.