‘Bestuur Beerschot nam nog geen beslissing, maar ontslag Maes lijkt onafwendbaar'

‘Bestuur Beerschot nam nog geen beslissing, maar ontslag Maes lijkt onafwendbaar'

14-09-2021 13:30 Laatste update: 15-09-2021 09:26
16

Peter Maes kent een rampzalig begin bij Beerschot. Na een 1 op 21 wankelt zijn stoel, maar verdediger Jan van den Bergh spreekt zijn steun uit bij Gazet Van Antwerpen.

"We weten hoe de voetbalwereld werkt, maar dit was geen ploeg die de trainer buiten wilde", benadrukt Van den Bergh. "We hebben er echt voor gevochten. De voorbije weken hebben we een heel open gesprek gehad tussen de spelersraad en de coach. We zitten nog steeds op dezelfde lijn. Ook naar het bestuur hebben we een signaal gestuurd: dit is niet de fout van de coach", besluit hij.

Toch spreken de cijfers voor zich. Tegen STVV leed Beerschot al de zesde nederlaag op zeven wedstrijden. "Kwalitatief is het net te weinig om punten te pakken. We leggen ons hoofd wel, maar dat is onvoldoende om de wedstrijd over de streep te trekken", zucht Van den Bergh.

Zaterdag is het misschien wel erop of eronder voor Maes en zijn staf. Dan gaat Beerschot op bezoek bij KV Oostende.

Update: Vanuit de spelersgroep komt er steun voor Peter Maes, maar volgens Het Nieuwsblad lijkt een ontslag van de hoofdtrainer onafwendbaar. Het bestuur van Beerschot nam echter nog geen beslissing.