Esten voor wedstrijd tegen KAA Gent: “Flora Tallinn zal strijden tot het einde”

Esten voor wedstrijd tegen KAA Gent: “Flora Tallinn zal strijden tot het einde”

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 14:00wo 15-09-2021 om 14:00

KAA Gent speelt haar eerste Conference League-wedstrijd op het veld van Flora Tallinn in Estland.  Wat moeten de buffalo’s daar nu van verwachten? Een hoe kijken de Esten zelf naar deze wedstrijd? VoetbalPrimeur.be legde haar oor te luisteren bij Reece en Nath van de Estonian Football Podcast.

FC Flora Talinn is een relatief jonge club in Estland. Ze bestaan sinds 1990, maar groeide al snel uit tot de succesvolste club van het land. Niettemin haalde een Estse club nog nooit de groepsfase van een Europese competitie. “Het is ongelooflijk wat Flora gedaan heeft. Het is nog nooit gelukt voor een Estse ploeg. Iedereen kijkt met grote ogen naar deze wedstrijd”, horen we vanuit Estland.

Het doel van Flora Tallinn stopt hier echter niet: “Waarom zouden ze hier stoppen. Een derde plaats moet het doel zijn, maar stiekem hebben we vertrouwen in een tweede plaats.” Het is alleszins duidelijk dat het voetballend Estland op haar kop staat. KAA Gent zal tegen dit enthousiasme bestand moeten zijn.

Het niveau
Om het niveau van Flora’s voetbal te weten te komen leggen we de referentie naar de kwalificatiewedstrijd tegen Omonia Nicosia. Flora Tallinn verloor tegen de Cyprioten met strafschoppen, Antwerp won van de Cyprioten met strafschoppen. 

“Flora had erg veel pech om niet door te gaan in de Europa League. Thuis wonnen ze met 2-1, maar daar verloren ze dan met strafschoppen. Elk Europees team lijkt Flora te onderschatten. Als eerste tegen Gent spelen lijkt een ideaal scenario. Flora is nu nog fris en gaat enthousiast de eerste wedstrijd in, terwijl er in Oktober een te druk speelschema is”, vertellen de podcastpresentatoren in een exclusief gesprek.

Speelstijl
Flora staat momenteel tweede in de Estse competitie, die al meer dan twintig wedstrijden ver is. Ze zijn dus al erg ingespeeld op elkaar, al kan de vermoeidheid ook toeslaan. Qua speelstijl verandert de coach voortduren. “Ze spelen in een 4-3-3, maar kunnen evenwel in een 4-2-3-1 of 5-4-1 starten. De aanval is enorm gevaarlijk. Ze hebben spelmakers die de wedstrijd vaak in een beslissende plooi leggen. In de verdediging verliezen ze soms de concentratie. Dat moeten ze tegen Gent vermijden, want dat is dan fataal.”

Spelers om in het oog te houden
Als eerste haalt de Estse podcast Konstantin Vassiljev aan. “Hij is de ‘maestro’ van het middenveld. Ook al is hij al 37 jaar, hij is de heerser van het middenveld en bepaalt het tempo.”

In de aanval wordt het uitkijken naar Rauno Sappinen. Deze spits maakte 8 doelpunten in 8 wedstrijden in de Europese kwalificaties. “Hij speelt vooral in de diepte en in de rug van de verdedigers.”

In de verdediging lichten de Esten graag Kuusk uit. “Deze verdediger is de tweede leider van het team. Het is een sterke verdediger die ook aanvallend uit de voeten kan.”

Over het algemeen sluiten de heren van de Estse podcast af met hun voorspelling voor de wedstrijd: “Flora zal als underdog beginnen, maar de 3 punten weggeven zullen ze nooit doen. Het is een echt vechtersteam dat zal strijden tot het einde. Ik denk niet dat het een 1-richtingswedstrijd wordt.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws