Champions League vol Belgen en oude bekenden: Een overzicht

Champions League vol Belgen en oude bekenden: Een overzicht

14-09-2021 12:00 Laatste update: 21:01
1

De mooiste clubcompetitie ter wereld staat weer voor de deur. Met Club Brugge is er ook een Belgische vertegenwoordiger present in de Champions League. Er zijn echter nog een heleboel andere Belgen en oude bekenden die tussen de sterren willen schitteren. VoetbalPrimeur.be giet ze in een overzicht.

Rode Duivels die voor de eindtrofee gaan
Romelu Lukaku
mag onmiddellijk het beste van zichzelf geven in het kampioenenbal. Hij moet met zijn Chelsea FC de beker met de grote oren verdedigen. In de Engelse competitie doen ze het vooralsnog prima, afwachten of ze deze lijn kunnen doortrekken naar de Champions League.

We blijven in Engeland. Daar zal vice-kampioen Manchester City haar eerste Champions League opnieuw proberen te winnen. Kevin De Bruyne hoopt zo de horror-finale van vorig seizoen door te spoelen. Aan zijn zijde staat de jonge Romeo Lavia. De 17-jarige Belg speelt bij de beloften van Manchester City, maar is ook toegevoegd aan de spelerslijst van de Champions League.

Image from Gyazo

Ten slotte zal ook Real Madrid haar eer proberen te verdedigen. De Koninklijke zal zonder meer opnieuw voor de eindwinst gaan. Hiervoor moeten Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois dan wel top zijn.

Rode Duivels die als outsider beginnen
Borussia Dortmund zal met een spits als Haaland dromen van de Champions League. Met drie Belgen in haar rangen wordt er ook vanuit België met grote ogen gekeken naar de Duitse club. Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Axel Witsel werden vorig seizoen nog uitgeschakeld door Man City, dit seizoen willen ze beter doen dan die kwartfinale. 

De kampioen van Spanje zal met hoge verwachtingen naar het kampioenenbal trekken. Yannick Carrasco is in vorm, en zijn Madrileense club doet het opnieuw uitstekend. In een groep met Liverpool, Porto en AC Milan moeten ze alvast zien door te stoten.

Belgen tussen de sterren
Divock Origi
speelt nog steeds voor zijn werkgever Liverpool, maar komt niet meer in actie. Bij drie van de vier mogelijke Premier League wedstrijden zat hij niet eens op de bank. Hij zal een figurantenrol invullen in de Champions League.

Alexis Saelemaekers is meer dan ooit in vorm bij AC Milan. Hij startte goed in de Serie A en werd beloond met een Rode Duivels-selectie. De ex-Anderlecht-speler hoopt deze lijn door te trekken in de Champions League. Dat is waarschijnlijk de poort naar het WK 2022 in Qatar. 

Image from Gyazo

Amadou Onana speelt met kampioen Lille in een groep waarin alles kan. Sevilla, Salzburg, Wolfsburg en Lille zijn aan elkaar gewaagd. Niettemin moet de jonge Belg nog wachten op echte kansen. Die krijgt hij voorlopig nog niet.

Jan Vertonghen zal portier aan de deur moeten spelen tegen Bayern München en FC Barcelona. De verdediger zal alles uit de kast moeten halen om zijn Benfica niet ten onder te laten gaan. Tegen Dynamo Kiev moeten er dan wel weer punten gepakt worden.

Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Dodi Lukebakio zullen in het team (Wolfsburg) met de meeste Belgen spelen. De koploper van de Bundesliga zal met erg veel vertrouwen naar de Champions League trekken. In groep G is er dan ook alles mogelijk.

Ten slotte zal Michy Batshuayi voor de doelpunten van Besiktas moeten zorgen. Het is dan ook zijn laatste echte kans als hij nog wat moois wil maken van zijn carrière. Een goede Champions League-campagne kan de poort zijn naar iets groters.

Image from Gyazo

Oude bekenden
Chancel Mbemba speelde van 2012-2015 bij RSC Anderlecht. Momenteel vertoeft hij bij Porto, waar hij de strijd aangaat met Atletico Madrid, Liverpool en AC Milan.

Fabrice N’Sakala speelt aan de zijde van Batshuayi bij Besiktas. Van 2013 tot 2017 speelde hij nog voor paars-wit, waarna hij naar Turkije vertrok. Vorige maand zakte hij nog ineen op het voetbalveld, maar hij stelt het naar verluidt terug goed.

Ivan Perisic zal na het vertrek van Lukaku bij Inter een tandje moeten bijsteken. De ex-speler van Club Brugge en Roeselare gaat de strijd aan met het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard.

Image from Gyazo

Mile Svilar zit als doelman op de bank van Benfica. De laatste wedstrijd van de ex-Anderlecht doelman dateert al van in januari. Overigens speelt Svilar ook bij de nationale ploeg van Servië. Svilar speelde in de jeugd van Anderlecht en werd gezien als een groot talent, maar kon nooit echt doorbreken. Hij is nu 22 jaar.

Danjuma (Groeneveld) zal na zijn transfer naar Villarreal in de Champions League kunnen spelen. De Club Brugge-chouchou speelde in Jan-Breydel in 2018 en 2019, waarna hij naar Bournemouth vertrok.

Joakim Mæhle en Ruslan Malinovskyi zullen de Genkse eer verdedigen bij Atalanta Bergamo. De verrassing van de Champions League in 2020 zal ongetwijfeld dromen van nog zo’n sprookje. Mæhle en Malinovskyi werden kampioen met KRC Genk in 2019.

Image from Gyazo

Lukas Nmecha zal naast de vier Wolfsburg-Belgen voor de doelpunten moeten zorgen. We kennen hem ongetwijfeld nog. Nmecha hielp Anderlecht vorig seizoen aan een Play-Off 1-ticket en Europees voetbal. Hij doet het nu uitstekend in Duitsland.

Ten slotte zien we Lasse Nielsen opduiken bij Malmö. De ex-KAA Gent-speler speelde in de Arteveldestad van 2014 tot 2017. Daarna trok hij terug naar Scandinavië.

De groepen:
Groep A: Manchester City, Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Club Brugge.

Groep B: Atlético Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milan.

Groep C: Sporting Portugal, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas.

Groep D: Internazionale, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, FC Sheriff Tiraspol.

Groep E: Bayern München, FC Barcelona, Benfica, Dinamo Kiev.

Groep F: Villarreal, Manchester United, Atalanta Bergamo, Young Boys.

Groep G: Lille OSC, Sevilla, Red Bull Salzburg, VfL Wolfsburg.

Groep H: Chelsea, Juventus, Zenit St. Petersburg, Malmö FF.

Image from Gyazo