'Nieuwe topdeal lonkt voor Dortmund: vraagprijs 100 miljoen na ijzersterke start'

'Nieuwe topdeal lonkt voor Dortmund: vraagprijs 100 miljoen na ijzersterke start'

14-09-2021 09:37

Jude Bellingham mag zich in de belangstelling verheugen van Manchester City en Liverpool, maar Borussia Dortmund verlangt de absolute hoofdprijs. Volgens BILD mag de achttienjarige Engelsman niet voor veel minder dan honderd miljoen euro vertrekken.

Bellingham is bijzonder voortvarend aan het nieuwe Bundesliga-seizoen begonnen. In vier duels was de middenvelder goed voor één goal en twee assists. City-manager Pep Guardiola stak vorig seizoen na het Champions League-treffen met Dortmund al de loftrompet over hem. "Ik kan niet geloven dat hij nog maar 17 is. Misschien liegt hij. Hij is zó goed, een fantastische speler. Hoe hij de bal opeist op die leeftijd, dat is niet te geloven."

Dortmund prijst zich gelukkig met Bellingham, die vorig jaar overkwam van Birmingham City en nog een contract heeft tot medio 2025. Die Schwarzgelben verlangen dan ook de absolute hoofdprijs, weet BILD. Afgelopen zomer werd Jadon Sancho al voor minimaal 85 miljoen euro verkocht aan Manchester United, terwijl ook topschutter Erling Haaland bijzonder gewild is.