VP 11: Anderlecht schiet met scherp, Lang bewijst zich opnieuw

VP 11: Anderlecht schiet met scherp, Lang bewijst zich opnieuw

14-09-2021 10:00 Laatste update: 20:01
2

Ook op Speeldag 7 hebben we genoten van de Jupiler Pro League. We kregen een monsterscore te zien op Anderlecht, maar ook Club Brugge kon zich herpakken op vrijdag. 

Bodart klopt de concurrentie
Aan uitstekende keepers was er afgelopen weekend geen gebrek. Hervé Koffi en Anthony Moris deden het uitstekend, maar Arnaud Bodart had toch het grootste aandeel bij zijn team. Hij hield Standard op 0-1 tegen Seraing en zorgde zo mee voor drie punten.

Geslaagd debuut
Bij Club Brugge bracht Jack Hendry meteen wat van hem verwacht wordt: veel duelkracht en inzet. Die typische Britse stijl past wel bij Club. Jorge Teixeira hield een clean sheet tegen hekkensluiter Beerschot en is op zijn 35ste nog niet versleten bij STVV. Bij Standard was Everton-huurling Niels Nkounkou dan weer een mooie verrassing.

Evenwichtig middenveld
Op de middenstrook kiezen we deze keer voor een viertal. Voor de verdediging mag Alexis De Sart de lakens uitdelen. Hij was veruit de beste man bij OH Leuven. Naast hem komt Bryan Heynen te staan, ook al kon hij uiteindelijk niet winnen met KRC Genk tegen Union.

Bij STVV maakte Steve De Ridder de winnende goal die Beerschot in een diepe crisis dompelt. Bij Anderlecht zagen we dan weer de wederopstanding van Yari Verschaeren, die al invaller voor schwung zorgde en ook zijn goal meepikte tegen KV Mechelen.

Kouamé fenomeen
Bij Anderlecht is Joshua Zirkzee al verdrongen door nieuwkomer Christian Kouamé. De targetman maakte twee goals, en dat zullen niet zijn laatste zijn. Fiorentina zal het heel graag zien gebeuren.

Hij wordt voorin geholpen door Noa Lang, die een horrormiddag tegen KAA Gent doorspoelde met twee goals. Ook Alex Millan van Cercle Brugge scoorde twee keer en luidde zo de ommekeer in tegen Zulte Waregem.