Mazzu weigerde kritiek te uiten op dubieuze strafschop: Dat bedoel ik niet

Mazzu weigerde kritiek te uiten op dubieuze strafschop: "Dat bedoel ik niet"

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 23:12ma 13-09-2021 om 23:12

Union Saint-Gilloise verzekerde zich dankzij een treffer-in-extremis van Deniz Undav van een verdiend puntje op het veld van KRC Genk (1-1). Na afloop van de partij ging vooral de dubieuze strafschopfase met Théo Bongonda over de tongen, maar daar wilde Felice Mazzu niet in mee stappen.

Ondanks de consternatie weigerde de Union-coach die penalty in te roepen als excuus. "Het zou pijnlijk zijn geweest, mochten we deze wedstrijd verloren hebben door een strafschop. Die er geen was? Dat bedoel ik niet", verduidelijkt Mazzu bij Het Laatste Nieuws. De Italobelg vond niet dat die fase doorslaggevend was. Naar zijn mening was een gelijkspel ook een terechte weergave van de verhoudingen.

Zijn ex-club Genk wierp hij vervolgens enkele bloemetjes toe. "Genk beschikt over de beste groep in onze competitie", oordeelt Mazzu. Toch had Union kunnen winnen, als het wat efficiënter had afgewerkt. "Leergeld", vat Mazzu dat euvel samen. "Ze zijn nog onder de indruk van de sfeer."

Na de sensationele afloop van het duel ging Mazzu volledig uit zijn dak. Omdat het tegen Genk was? "Dat heeft niets met revanchegevoelens te maken", veegt hij die hypothese zelf onder de mat. "Ik zou op dezelfde manier gereageerd hebben, mochten we op Club Brugge in de slotseconden gelijkgemaakt hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws