Blijde intrede van Kouamé was slechts een begin: Ik wil minstens tien treffers

Blijde intrede van Kouamé was slechts een begin: "Ik wil minstens tien treffers"

13-09-2021 22:09
1

Als je met 7-2 wint, kan je moeilijk één absolute uitblinker aanduiden, maar de meesten waren het erover eens dat Christian Kouamé een belangrijke schakel vormde in de waanzinnige tweede helft van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. De zomeraanwinst belooft de paars-witte fans nog veel meer mooie momenten.

Kouamé steekt niet onder stoelen of banken dat zijn periode bij Anderlecht een belangrijke fase is in zijn carrière. Na wat blessureleed zat de aanvaller in een slechter vormpeil. Daarop koos hij voor een tijdelijke overstap naar Brussel. "In Ivoorkust is Anderlecht een bekende club. Als kind keek ik op televisie naar Aruna Dindane. Hij was een fantastische speler, ik hoop gelijkaardige dingen te realiseren", duidt Kouamé één van zijn idolen aan bij Het Laatste Nieuws.

De ambitie en het zelfvertrouwen druipen van hem af, zoveel mag duidelijk zijn. "Iik mik op minstens tien treffers", stelt Kouamé onomwonden. "Met deze twee ben ik goed begonnen. Nu moet ik die lijn doortrekken", beseft hij. Voor de 23-jarige Ivoriaan zou het een behoorlijke krachttoer zijn om de kaap van de tien te ronden. Enkel in 2017-2018 lukte het hem al eens, meer bepaald met twaalf doelpunten bij het Italiaanse Citadella, weliswaar in de Serie B.