De Europese tegenstanders van KRC Genk: Rapid Wien zit in een crisis

De Europese tegenstanders van KRC Genk: Rapid Wien zit in een crisis

13-09-2021 14:00 Laatste update: 19:52
1

Deze week starten de Europese competities. In de Europa League neemt KRC Genk het op tegen Rapid Wien, Dinamo Zagreb en West Ham United. VoetbalPrimeur.be blikt terug op hun prestaties in de afgelopen weken.

Rapid Wien
Donderdag speelt KRC Genk in Wenen haar eerste wedstrijd. De Limburgers treffen de Oostenrijkers op een goed moment. Met 8 op 21 startten Wien uiterst slecht aan de competitie. Afgelopen weekend verloren ze thuis in de slotfase van het bescheiden Admira. Daardoor werd de thuisploeg gretig uitgefloten. 

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb doet het wel uitstekend in eigen land. Met 16 op 21 staan ze aan de kop van de competitie. Afgelopen weekend wonnen de Kroaten zakelijk met 2-0. Ze spelen donderdagavond thuis tegen West Ham. KRC Genk treft Zagreb al binnen 2 weken op donderdag, thuis in de Cegeka Arena.

West Ham United
De Londense club heeft met een 8 op 12 haar start niet gemist. De twee laatste wedstrijden bleven ze wel steken op een gelijkspel tegen Crystal Palace en Southampton. Dit zorgt misschien voor wat twijfel. Verder leveren ze de topscorer van de Premier League af met Antonio. Hij scoorde reeds vier keer.