Mannaert openhartig bij Club Brugge: Moeilijkste transferperiode

Mannaert openhartig bij Club Brugge: "Moeilijkste transferperiode"

13-09-2021 11:45 Laatste update: 13:48
1

Vincent Mannaert heeft de moeilijkste transferperiode uit zijn carrière achter de rug. Dat heeft hij verteld bij SporzaDe transfers van Club Brugge lieten dan ook lang op zich wachten. 

"Ik zit er al een tijdje in, dit was mijn dertigste transferperiode", legt Mannaert uit. "Het is ook de moeilijkste geweest, omdat we na een rustige transferperiode vorig jaar nu in een hele drukke markt terechtkomen. Waar we versterking zochten, vielen de dossiers vrij laat. De spelers die wij graag willen, worden logischerwijs ook elders gewenst."

Door die late transfers moet coach Philippe Clement nog bouwen. "Van de nieuwe spelers en de staf kunnen we inderdaad niet verwachten dat ze plots een geoliede machine vormen. Maar onze staf en Philippe Clement zijn zeker wel in staat om een goed elftal op de been te brengen en om daar de juiste mentaliteit in te stoppen."

Club Brugge haalde in totaal liefst tien nieuwe spelers binnen on de concurrentie aan te scherpen. Jack Hendry, Kamal Sowah en Faitout Mouassa maakten afgelopen vrijdag nog hun debuut tegen KV Oostende.