Pijnlijk moment voor Brondeel, Belg krijgt rood en trainer gunt hem geen blik

Pijnlijk moment voor Brondeel, Belg krijgt rood en trainer gunt hem geen blik

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 10:49ma 13-09-2021 om 10:49

Laatste update: maandag 13 september 2021 om 10:54ma 13-09-2021 om 10:54

Willem II pakte in de Eredivisie zondag een punt bij NEC. Het speelde 0-0 gelijk. De bezoekers moesten het 75 minuten met een man minder doen na rood voor onze landgenoot Jorn Brondeel. Zijn trainer Fred Grim was duidelijk niet opgezet met de uitsluiting.

Amper een kwartiertje duurde de wedstrijd van Willem II-doelman Brondeel zondagmiddag. Toen Jonathan Okita – die we nog kennen van onder meer Standard en Union – de diepte werd ingestuurd, kwam Brondeel ver uit zijn doel. Buiten de eigen zestien meter snoepte Brondeel met zijn handen de bal af van Okita. De scheidsrechter kon niet anders dan Brondeel al vroeg van het veld sturen.

Toen Brondeel richting de kleedkamer trok, moest hij voorbij zijn trainer. Grim gunde onze landgenoot geen blik. Brondeel moest zo pijnlijk afdruipen in de match waarin hij eindelijk nog eens een kans kreeg. De laatste keer dat hij voor zondag nog eens in actie kwam was in januari van dit jaar.Bij Willem II is Brondeel dit seizoen de derde keeper. Robbin Ruiter was de eerste man, maar verloor zijn plaats aan Timon Wellenreuther.

Afgelopen zondag was de voormalige doelman van RSC Anderlecht geblesseerd, en Ruiter leeft ondertussen in onmin met de club. Daardoor mocht Brondeel nog eens starten. Na de rode kaart van Brondeel kwam vierde doelman Connor van den Berg tussen de lijnen. Brondeel komt uit de jeugd van Zulte Waregem. Daar plukte Royal Antwerp FC hem weg. Vervolgens ging de doelman aan de slag bij Lierse. Later speelde hij op huurbasis voor NAC en zat hij nog even bij FC Twente alvorens in 2020 bij Willem II te belanden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws