Vijf lessen uit speeldag 7: Weekend kleurt erg rood, 6 op 38 en De Ongeslagene

Vijf lessen uit speeldag 7: Weekend kleurt erg rood, 6 op 38 en De Ongeslagene

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 09:30ma 13-09-2021 om 09:30

Laatste update: maandag 13 september 2021 om 19:29ma 13-09-2021 om 19:29

De voetbaltrein dendert onverminderd voort. Maandagavond kijken K. Beerschot V.A. en Sint-Truiden elkaar nog in de ogen om speeldag zeven af te ronden, maar het voorbije weekend viel er weer heel wat te beleven in de Jupiler Pro League. VoetbalPrimeur.be trekt vijf lessen om te onthouden.

Rood, roder, roodst
De Belgische scheidsrechters waren hun kaarten niet thuis vergeten, zoveel mag duidelijk zijn. In totaal vielen er over acht wedstrijden heen liefst zes rode kaarten, al dan niet na dubbel geel. Straf: enkel in KAS Eupen-Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht-KV Mechelen stapten beide elftallen na het laatste fluitsignaal in volledige slagorde van het terrein. Bovendien waren enkele van die rode prenten voor discussie vatbaar, denk maar aan de vermeende slag van Jelle Vossen of de sleutelfase met Jonas Bager in KRC Genk tegen Union Saint-Gilloise.

6 op 38
Nee, we doelen niet op een ploeg met een dramatisch puntentotaal, wel op de waanzinnige tweede helft van Anderlecht tegen Malinwa. Tussen minuut 49 en 87, verspreid over 38 minuten dus, legde paars-wit liefst zes doelpunten in het Mechelse mandje, geen alledaagse cijfers. Christian Kouamé scoorde zich meteen in de harten van de Brusselse fans, maar ook enkele invallers (Francis Amuzu en Yari Verschaeren) speelden zich in de kijker. Aan de andere kant zakte Wouter Vrancken haast door de grond van schaamte. Op zijn persconferentie was hij dan ook spijkerhard voor zijn manschappen. Nu ja, hij noemde hen eigenlijk makke lammetjes …

Van de kelder naar de zolder in een half uurtje
Een kwinkslag naar een eerdere uitspraak van Hein Vanhaezebrouck moet het gevoel van al wie Cercle Brugge ademt zowat perfect samenvatten. Wanneer Zinho Gano net na rust de 2-0 binnenwerkt aan de Gaverbeek, lijkt De Vereniging schipbreuk te lijden. Wat volgt in het laatste half uur, is echter een fenomenale ommezwaai. Onder impuls van het duo Alex Millan – Vitinho rollen de Bruggelingen plots op en over een verbouwereerd Zulte Waregem. Een comeback die overigens ook een wereld van verschil maakt in de stand. Mocht Alexandre Boucaut na 60 minuten afgefloten hebben, stond Cercle voorlaatste. Nu is het … twaalfde.

Home sweet home
Het heeft tot midden september geduurd, maar inmiddels heeft Club Brugge haar plek aan de kop van de Jupiler Pro League weer ingenomen. Vlak voor de interlandbreak kreeg Blauw-Zwart daar al (even) de kans toe. Het uitstapje naar Gent draaide echter anders uit … Deze keer is het wél raak: zelf zette het moeiteloos haar tanden in KV Oostende, terwijl revelaties Eupen en Union van hun pluimen moesten laten. Kleine kanttekening: eigenlijk zou ook Genk nu koploper geweest kunnen zijn, als de wedstrijd tegen Antwerp van augustus niet uitgesteld was. Binnen tien dagen staat die geherprogrammeerd.

Ongeslagen Zebra’s
Tot slot een shout out naar Edward Still, die geweldige wittebroodsweken beleeft in het Zwarte Land. Onder zijn bewind is Sporting Charleroi het enige elftal uit de Belgische hoogste klasse dat nog niet verloren heeft. Anders gezegd: de 30-jarige Still heeft in zijn (weliswaar erg prille) carrière als hoofdcoach nog geen enkele keer in het zand moeten bijten. Dat biedt allerminst garanties om de nieuwe Carlo Ancelotti of Pep Guardiola te worden, maar opmerkelijk is het wel. Zelfs met een man minder kreeg het KAA Gent finaal onder de knoet. Benieuwd of Still zijn status nog langer kan doortrekken, want zaterdag komt Club Brugge over de vloer!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws