Stadion van Club Brugge baart zorgen: 'Hier moet iets aan gedaan worden'

Stadion van Club Brugge baart zorgen: 'Hier moet iets aan gedaan worden'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 10:30ma 13-09-2021 om 10:30

Laatste update: maandag 13 september 2021 om 10:31ma 13-09-2021 om 10:31

Club Brugge is al jaren bezig aan de planning van een nieuw stadion en hoopt binnen de komende jaren in een nieuwe voetbaltempel te kunnen spelen. Dat dat broodnodig is, werd afgelopen vrijdag nog maar eens in de verf gezet.

Het Jan Breydelstadion is al lang nodig aan vernieuwing en dat beseft men bij Club Brugge maar al te goed. Blauw-Zwart wil verhuizen, maar krijgt flink wat tegenkanting. Toch lijkt dat stilaan nodig, zo werd vrijdag nog maar eens duidelijk.

Op Twitter deelde een supporter van Club Brugge nog een foto van een railing in het uitvak van Jan Breydelstadion, die duidelijk zijn beste tijd heeft gezien. 'Straks is er de Champions League. Hier moet iets aan gedaan worden', klonk het nog.

Onveilig
Ook bij de UEFA zal men zulke beelden niet graag zien. Als men bij het voetbalorgaan in de toekomst beslist dat het niet langer veilig is op Jan Breydel, dreigt Club Brugge Europees voetbal te moeten spelen in het Koning Boudewijnstadion of elders.

Een mogelijke gebeurtenis waar de Brugse burgemeester Dirk De fauw in het verleden al voor waarschuwde. "Er is een fundamenteel veiligheidsprobleem in dat stadion", gaf hij in januari nog aan bij Het Laatste Nieuws. "Wij krijgen momenteel de toestemming van Binnenlandse Zaken om het stadion verder te gebruiken omwille van het feit dat er plannen zijn voor nieuwe stadions. Als dat niet het geval zou zijn, dan zou die houding wel eens kunnen wijzigen. Dan mogen we Jan Breydel sluiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws