Anderlecht boekt enorme zege tegen KV Mechelen, niet de eerste keer voor Vrancken

13-09-2021 09:30 Laatste update: 18:42
3

RSC Anderlecht wist zondag te overtuigen en met 7-2 te winnen van KV Mechelen. Na enkele moeilijke jaren nog eens feest in het Lotto Park. Maar de grootste zege van Anderlecht was het niet.

Negen doelpunten tijdens een competitiewedstrijd van RSC Anderlecht? Dat was al eventjes geleden bij de Brusselaars. Meer bepaald van 2007 geleden dat we nog eens negen doelpunten in het Lotto Park te zien kregen.

Op zondag 6 mei 2007 haalde RSC Anderlecht het met 8-1 van het toenmalige KSK Beveren. Nicolas Frutos opende al na één minuut de score en zag daarna Mbark Boussoufa (3x), Dieumerci Mbokani (3x) en Ahmed Hassan (1x) uitblinken met treffers. Voor Beveren, toen met onder andere Karel Snoeckx, Kristof Lardenoit en Davy Theunis in de basiself, wist Roméo Seka-Affessi te scoren.

Tweede helft
Het was vooral in de tweede helft dat Anderlecht wist te overtuigen tegen KV Mechelen. Het scoorde zes keer op 45 minuten tijd. Zes doelpunten in één helft, dat is nog een pak langer geleden. Meer dan veertig jaar geleden om iets preciezer te zijn. In 1978 viel het voor, toen Anderlecht met 9-0 wist te winnen.

Anderlecht had toen ook enkele ronkende namen in de ploeg en dat is ook duidelijk op het scorebord. Voor de Brusselaars scoorden in die partij Franky Vercauteren, François Van der Elst, Benny Nielsen (3x), Arie Haan, Rob Rensenbrink (2x) en Ronny Martens. De coach toen? Niemand minder dan Raymond Goethals.

Goals goals goals
Een mooie prestatie dus van Anderlecht, dat in het verleden al meermaals flink wat mooie overwinningen boekte. De laatste keer dat Anderlecht met zulke cijfers won dateert van 2020, toen RSC Anderlecht het met 7-0 haalde van SV Zulte Waregem.

Daarvoor werd er in 2016 ook met 7-0 gewonnen van Royal Excel Moeskroen en in 2008 werd KV Mechelen alweer het slachtoffer van RSC Anderlecht. De Brusselaars wonnen toen met 7-1 na doelpunten van Stanislav Vlcek, Nicolas Frutos (3x), Mbark Boussoufa, Guillaume Gillet en Dmitri Bulykin. Een weetje, toen op het middenveld bij KV Mechelen? De huidige trainer van Malinwa, Wouter Vrancken.