Anderlecht neemt met spijt afscheid van Bellamy: Hij is zo belangrijk geweest

Anderlecht neemt met spijt afscheid van Bellamy: "Hij is zo belangrijk geweest"

13-09-2021 08:00

RSC Anderlecht moet afscheid nemen van Craig Bellamy. De assistent-trainer van paars-wit kampt opnieuw met een depressie en vertrekt bij de club. Een grote klap voor Vincent Kompany, maar ook paars-wit.

Ondanks de knappe 7-2 zege tegen KV Mechelen was er ook slecht nieuws bij Anderlecht. Geen Bellamy meer bij Anderlecht, wat zichtbaar voor stevige emoties zorgde bij Kompany. De trainer had dan ook niets dan lof voor zijn (ex-)assistent.

"Craig is voor ons heel belangrijk geweest in de ontwikkeling van Doku, Verschaeren, Sambi Lokonga, enzovoort", gaf Kompany aan bij Het Laatste Nieuws. "Jongens die belangrijke stappen gezet hebben in hun carrière of die nog zullen zetten", aldus Kompany over Bellamy, die ook beloftentrainer was bij Anderlecht.

Ook sportief directeur Peter Verbeke had niets dan lovende woorden voor Bellamy, die nu de kans krijgt om te herstellen. "We moeten Craig alle tijd en rust geven om zichzelf terug te vinden. De hele club staat keihard achter hem", gaf hij aan.

Anderlecht zag eerder deze maand ook assistent Aaron Danks vertrekken en moet dus op zoek naar een oplossing. Volgens eerder genoemde bron zal paars-wit bekijken of het intern het vertrek van beide pionnen kan opvangen.