Twijfels bij strafschop voor KRC Genk: Moest de VAR wel tussenkomen?

Twijfels bij strafschop voor KRC Genk: "Moest de VAR wel tussenkomen?"

13-09-2021 07:45
15

Tijdens het duel tussen KRC Genk en Union was er heel wat te doen om de gecontesteerde strafschopfase. Genk kreeg na een VAR-ingreep een strafschop na een vermeende fout op Theo Bongonda. Al was die VAR-ingreep volgens Serge Gumienny niet terecht.

In Het Belang van Limburg oordeelt Gumienny dat hij de eindbeslissing van scheidsrechter Erik Lambrechts wel kan begrijpen, maar niet dat de VAR ook ingreep. "In mijn ogen was dit geen 100 procent clear error, zoals het reglement dat voorschrijft voor VAR-interventies", zegt hij.

"Het is op basis van de tv-beelden moeilijk uit te maken of dit zo'n duidelijk foutieve interpretatie was van Lambrechts om hem naar het scherm te roepen. Er zijn in ieder geval al andere, veel duidelijkere fases geweest waarbij de VAR uitblonk in afwezigheid", geeft de oud-scheidsrechter aan.

Union-verdediger Bager kreeg uiteindelijk ook een rode kaart voor de fase en een 'moedwillige duw aan het adres van Bongonda', maar daar stelt Gumienny zich ook vragen bij. "Die duw zag ik, althans op de tv-beelden, toch niet zo duidelijk. Daarom vind ik dit een strenge beslissing."