Van den Brom spaart Genk-spelers niet: Hebben het niet goed gedaan

Van den Brom spaart Genk-spelers niet: "Hebben het niet goed gedaan"

13-09-2021 06:59
4

KRC Genk leek zondag op weg naar de overwinning tegen Union, maar gaf die nog uit handen. In het slot wist een tienkoppig Union via Deniz Undav nog langszij te komen. Niet naar de zin van coach John van den Brom.

Achteraf kon de Nederlandse trainer de teleurstelling maar moeilijk verbergen. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik vind niet dat wij deze wedstrijd verdienden te winnen", reageerde Van den Brom bij Het Laatste Nieuws.

Ondanks die man meer wist Genk niet te profiteren. Integendeel. De Limburgers hadden het plots een pak moeilijker. "Ik had het gevoel dat wij met een man meer achter de feiten liepen, dan heb je het niet goed gedaan", aldus Van den Brom. "Net omdat zoiets ook onze kwaliteit is. Het positiespel, de bal in de ploeg houden en zo kansen creëren."

Uiteindelijk gaf Genk de partij uit handen én kreeg het nog een tegendoelpunt binnen. En dat alweer op een stilstaande fase. "Ook daarin moet iedereen gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen", mopperde Van den Brom. "Met onze ervaring verwacht ik gewoon dat wij die wedstrijd eruit slepen. Dan moet het resultaat heilig zijn en dat was het niet."