Mbokani viert debuut in Koeweit in stijl: winning goal én kwalificatie in beker

Mbokani viert debuut in Koeweit in stijl: winning goal én kwalificatie in beker

Dieumerci Mbokani mag dan wel zijn 36e levensjaar ingegaan zijn, op de groene rechthoek blijft hij een klasbak. Ook zijn nieuwe werkgever, SC Al Kuwait, heeft dat nu mogen ondervinden. Bij zijn debuut was de Congolese spits meteen van goudwaarde.

Al Kuwait keek in de zestiende finales van de nationale beker Al Sahel in de ogen. Mbokani moest in eerste instantie vrede nemen met een stekje op de bank, maar mocht in de loop van de tweede helft dan toch komen opdraven. Op dat moment stond het nog 0-0 gelijk. Daar zou Mbokani niet veel later in hoogsteigen persoon verandering in brengen.

De Congolees sloeg meteen toe en loodste zijn Al Kuwait zo naar de zege én kwalificatie voor de achtste finales van het bekertoernooi. Die blijde intrede moet de opstap vormen naar meer glansrollen in de loop van het seizoen. Mbokani trok deze zomer de deur bij Royal Antwerp FC achter zich dicht. Beide partijen onderhandelden wel lange tijd over een verlengd verblijf, maar de spits hoopte op een contract van meer dan één jaar. Daar wilde The Great Old niet van weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie