Goal Raman zorgt voor discussie: Goede interpretatie van richtlijn voor arbiters

Goal Raman zorgt voor discussie: "Goede interpretatie van richtlijn voor arbiters"

12-09-2021 23:27
5

RSC Anderlecht gaf KV Mechelen een pak voor de broek (7-2), maar toch vertelt die score niet het volledige verhaal van de wedstrijd. In de eerste helft hadden de Mechelaars zowaar het overwicht. Bovendien heerst er veel discussie over de openingstreffer van Benito Raman. Oud-ref Stéphane Breda vindt dat echter onnodig.

Raman glipte bij het eerste doelpunt door de buitenspelval, al nam de nagebootste offsidelijn de twijfel niet weg, wel integendeel. Op sociale media uitten verschillende mensen hun scepsis bij de correctheid van de beslissing van Jonathan Lardot, de scheidsrechter van dienst. Zijn voormalige collega Breda steekt hem een hart onder de riem: het doelpunt laten doorgaan viel te verantwoorden.

"Dat is de goede interpretatie van de richtlijnen voor de scheidsrechters", legt Breda uit bij RTBFDat verdient wat verheldering. "Er is een stevige twijfel. In zulke omstandigheden verkies ik dat de aanvaller het voordeel krijgt", klinkt het. Of een eventuele afkeuring van het doelpunt enige invloed zou gehad hebben op het eindresultaat, valt enkel te gissen. Uiteindelijk haalde Anderlecht wel ferm uit in de tweede helft.