Goal Raman zorgt voor discussie: Goede interpretatie van richtlijn voor arbiters

Goal Raman zorgt voor discussie: "Goede interpretatie van richtlijn voor arbiters"

Gepubliceerd: zondag 12 september 2021 om 23:27zo 12-09-2021 om 23:27

RSC Anderlecht gaf KV Mechelen een pak voor de broek (7-2), maar toch vertelt die score niet het volledige verhaal van de wedstrijd. In de eerste helft hadden de Mechelaars zowaar het overwicht. Bovendien heerst er veel discussie over de openingstreffer van Benito Raman. Oud-ref Stéphane Breda vindt dat echter onnodig.

Raman glipte bij het eerste doelpunt door de buitenspelval, al nam de nagebootste offsidelijn de twijfel niet weg, wel integendeel. Op sociale media uitten verschillende mensen hun scepsis bij de correctheid van de beslissing van Jonathan Lardot, de scheidsrechter van dienst. Zijn voormalige collega Breda steekt hem een hart onder de riem: het doelpunt laten doorgaan viel te verantwoorden.

"Dat is de goede interpretatie van de richtlijnen voor de scheidsrechters", legt Breda uit bij RTBFDat verdient wat verheldering. "Er is een stevige twijfel. In zulke omstandigheden verkies ik dat de aanvaller het voordeel krijgt", klinkt het. Of een eventuele afkeuring van het doelpunt enige invloed zou gehad hebben op het eindresultaat, valt enkel te gissen. Uiteindelijk haalde Anderlecht wel ferm uit in de tweede helft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Had KV Mechelen iets geraapt in Anderlecht als het doelpunt van Raman was afgekeurd?

(149 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws