Real neemt in tweede helft pas afstand van Celta na hattrick Benzema

12-09-2021 22:59

Real Madrid heeft in een vermakelijk duel af weten te rekenen met Celta de Vigo. Gemakkelijk ging het echter niet voor de Madrilenen: de ploeg van Carlo Ancelotti keek in eigen huis enige tijd tegen een achterstand aan. Karim Benzema tekende desondanks voor een hattrick.

In de vierde minuut was het al raak voor Celta in het Estadio Santiago Bernabéu. De oplettende Sant Mina wist te profiteren van geschutter in de achterhoede van Real Madrid en vloerde Thibaut Courtois, waardoor De Koninklijke op achterstand kwam. Real, met Eden Hazard aan de aftrap, moest reageren. Twintig minuten later bracht Karim Benzema Real met een schot via de lat weer terug in de wedstrijd: 1-1.

In de 31ste minuut ging het echter wéér mis voor Real: Franco Cervi frommelde de bal achter  Courtois en maakte zo de 1-2. Na de rust wist Real die achterstand pas weg te werken. Benzema stond opnieuw op bij de thuisploeg, door de bal raak te koppen: 2-2.

Na de tweede goal van de Fransman was Real los. Vinícius Júnior tekende voor de 3-2, door van dichtbij raak te schieten. De Braziliaan vierde zijn goal daarna met de Real-fans, waar hij geel voor kreeg. Een kleine twintig minuten later maakte invaller Eduardo Camavinga, die Hazard vervangen had, de 4-2. Daarmee bekroonde hij zijn debuut met een goal. In het slot van de wedstrijd maakte Benzema zijn hattrick, door een penalty raak te schieten. Vinícius veroorzaakte de strafschop.

Door de overwinning staat Real Madrid weer aan kop in La Liga. De nummer twee van het vorige seizoen heeft evenveel punten als Valencia en Atlético Madrid, maar heeft een beter doelsaldo.