OH Leuven heeft eerste zege eindelijk beet dankzij knappe goals en geluk in slot

OH Leuven heeft eerste zege eindelijk beet dankzij knappe goals en geluk in slot

12-09-2021 22:56
0

Het heeft er zeven speeldagen op moeten wachten, maar Oud-Heverlee Leuven heeft eindelijk haar eerste driepunter beet. Thuis tegen KV Kortrijk toonden de Vlaams-Brabanders de meeste dadendrang, dankten ze twee fraaie afstandsschoten én de eigen lat om uiteindelijk met 2-1 te triomferen.

OH Leuven had bij aanvang het meest baat bij de drie punten, aangezien het op de voorlaatste stek kampeerde met slechts vier eenheden op de teller. De troepen van Marc Brys trokken het spel dan ook naar zich toe. Dat leverde na twintig minuten een eerste geweldige mogelijkheid op, maar na een knappe aanval en gelijkwaardige kopbal van Alexis De Sart pakte Marko Ilic uit met een katachtige redding. Diezelfde De Sart bleef bijzonder bedrijvig, vooral met pogingen vanop afstand. Die misten echter steeds het kader. Dat kon van Mathieu Maertens niet gezegd worden, al had hij pech dat zijn schot op de lat strandde.

De bezoekers uit Kortrijk hadden voor de pauze eigenlijk helemaal niets laten zien en trokken die lijn in eerste instantie door na het verplichte rustkwartiertje. Dat liet de vlijtige De Sart zich geen twee keer zeggen: na zo’n vijf minuten poeierde hij de bal machtig in de bovenhoek. Als bij wonder ging de Kortrijkzaanse wekker dan toch af. De ingevallen Rachid Alioui had altijd moeten scoren, maar maakte zijn misser goed met een bemeten pass op Faïz Selemani. Het goudhaantje van KVK liet dat stukje kaas niet meer van zijn boterham nemen: 1-1. Enkele wissels namen vervolgens de vaart uit het spel.

Spanning troef
Net wanneer de partij een stille dood leek te sterven, stond Siebe Schrijvers, ook al een invaller op. De technicus volgde het voorbeeld van De Sart en liet Ilic kansloos met een verschroeiend schot. Met nog een kwartier op de klok zette Kortrijk alles op alles om de bakens alsnog te verzetten. Rafael Romo moest geregeld ingrijpen en dankte de dwarsligger na een heerlijke doelpoging van alweer Selemani. OHL hield vol en zet hekkensluiter K. Beerschot V.A. zo op zes punten achterstand. Kortrijk blijft in de middenmoot met tien punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie