Westerlo springt naar de leiding in Eerste Klasse B na zege bij Waasland-Beveren

12-09-2021 22:15
1

KVC Westerlo gaat de helft van september ronden als leider in Eerste Klasse B. Zondagavond keerde het met drie punten terug na haar verplaatsing bij Waasland-Bevernen: 0-2. De bezoekers maakten het verschil voor de rust.

Beide ploegen wisten voor aanvang van de partij wat er op het spel stond: winst betekende een sprong richting de koppositie. In het eerste bedrijf had Westerlo duidelijk het minst last van plankenkoorts. Halfweg zette Tuur Dierckx de kempenzonen op voorsprong tegen zijn ex-club. Waasland-Beveren trachtte te reageren, maar kreeg net voor de koffie een opdoffer van jewelste te verwerken.

Jan Bernat zette de 0-2 op het scorebord. Voor de twintigjarige Slowaak was het overigens al de derde treffer van het prille seizoen. Die domper kwam de thuisploeg niet meer te boven. In het slot van de wedstrijd zat het spel nog even op de wagen, met enkele gele kaarten tot gevolg. Aan de score veranderde echter niets meer.

Waasland-Beveren blijft zo hangen op zes punten uit vier wedstrijden, een rapport van vijftig procent dus. Dan doet Westerlo het een stuk beter. Na drie overwinningen en één draw voeren de Kemphanen de rangschikking in Eerste Klasse B aan.