KAA Gent beukt op de deur, maar Sporting Charleroi pakt de zege

12-09-2021 18:00 Laatste update: 18:02
42

KAA Gent heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Sporting Charleroi. De thuisploeg haalde een dubbele achterstand op, maar Morioka deed hen in de absolute slotfase nog de das om.

Na amper een kwartier stond KAA Gent al op een 0-2 achterstand. Eerst was het Gholizadeh die de bal heerlijk binnenkrulde, daarna werkte Fall een perfecte counter af. Een zware klap voor KAA Gent, dat in het eerste half uur moeilijk aan kansen raakte.

In het slotkwartier van de eerste helft werd de druk opgevoerd, en dat had succes. Tissoudali bediende Castro-Montes en die werkte uitstekend af voor 1-2. Net voor de rust leek de 2-2 in de maak, maar een penalty voor KAA Gent ging niet door na ingrijpen van de VAR. Charleroi haalde de pauze met 1-2, maar verloor wel Gholizadeh na een terechte rode kaart.

Eénrichtingsvoetbal, maar geen resultaat
Met tien mensen moest Charleroi alles op de verdediging zetten in de tweede helft. Koffi werd belegerd en moest zich op het uur gewonnen geven. Depoitre maakte de gelijkmaker van dichtbij.

KAA Gent ging nog vol voor de drie punten en had nog tijd genoeg voor een winnende treffer, maar kansen voor Tissoudali en Bezoes gingen er niet in. Lemajic maakte nog zijn debuut en KAA Gent bleef voorzetten pompen, maar de goal viel in blessuretijd nog aan de andere kant. Morioka was dé absolute held voor de Zebra's.

KAA Gent blijft hangen
KAA Gent heeft nu 7 op 18 behaald en kon niet bevestigen na de monsterzege tegen Club Brugge. Sporting Charleroi heeft een 13 op 21 en staat voorlopig nog op plaats twee.