'Depressieve Bellamy' stopt als assistent-trainer bij RSC Anderlecht

'Depressieve Bellamy' stopt als assistent-trainer bij RSC Anderlecht

12-09-2021 16:30 Laatste update: 16:37
25

Na Aaron Danks verliest RSC Anderlecht een nieuwe assistent bij RSC Anderlecht. Craig Bellamy heeft de club (tijdelijk) verlaten.

Meteen na de knappe 7-2 overwinning tegen KV Mechelen opende Vincent Kompany zijn persconferentie met droevig nieuws. De trainer van Anderlecht gaf aan dat Bellamy de club (tijdelijk) heeft verlaten. De Welshmen worstelt met een zware depressie. "Craig kampt al sinds jonge leeftijd met een klinische depressie", gaf Kompany aan. "Daar is hij zelf open over geweest. Hij had dat beest onder controle de voorbije twee jaar."

Nu moet hij toch afscheid nemen van paars-wit. De T2 is hervallen. "Het monster is terug daar", ging Kompany verder. "We zijn verplicht om hem nu de kans om terug gezond te worden. Het is een probleem dat we vaak onderschatten, maar dit moet serieus genomen worden."

Eerder deze maand moest Anderlecht ook al afscheid nemen van Danks. De Brit koos voor een terugkeer naar zijn thuisland en ging aan de slag bij Aston Villa. Wie de opvolgers worden van Bellamy en Danks is nog niet duidelijk.